Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7884
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7884
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
Składniki
Wyłożyć blaszkę herbatnikami u mnie na piętro potrzeba 15 sztuk.
Zrobić masę. Kaszę manną, mieszam z kajmakiem. Dodaję 200 gram miękkiego masła.
Część masy wylewam na herbatniki. Przykrywam kolejną warstwą herbatników. Powtarzam aż wypełnię całą blaszkę. U mnie wyszły 4 blaty z herbatników i 3 warstwy masy.
Wstawiam do lodówki na całą noc.