Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na herbatnikach.
blacha, mikser, papier do pieczenia,garnek,szklanka
Smaczne danie :)
Odsłon: 573
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 929
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26125
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 199
Smaczne danie :)
Odsłon: 573
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 929
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26125
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 199
Składniki
Ugotować budynie w 2 szklankach mleka i wystudzić. Po wystudzeniu budyń zmiksować z miękkim masłem. Następnie rozpuścić 1 galaretkę w 1 szkl. gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w 50 ml wody podgrzać ale nie gotować.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia następnie układać herbatniki jasne, na to dżem wiśniowy oraz połowę budyniu śmietanowego wystudzonego. Dalej herbatniki ciemne na to dżem wiśniowy i pozostałą część budyniu. Na koniec ubić śmietanę dodać wystudzona żelatynę niewielkim strumieniem i zmiksować krotko. Ułożyć kolejna warstwę z herbatników. Na herbatniki wyłożyć ubita śmietankę posypać starta czekolada i wyłożyć galaretkę w nieregularnych kształtach.