Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na herbatnikach.
blacha, mikser, papier do pieczenia,garnek,szklanka
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 35
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 19
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 766
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2769
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 35
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 19
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 766
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2769
Składniki
Ugotować budynie w 2 szklankach mleka i wystudzić. Po wystudzeniu budyń zmiksować z miękkim masłem. Następnie rozpuścić 1 galaretkę w 1 szkl. gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w 50 ml wody podgrzać ale nie gotować.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia następnie układać herbatniki jasne, na to dżem wiśniowy oraz połowę budyniu śmietanowego wystudzonego. Dalej herbatniki ciemne na to dżem wiśniowy i pozostałą część budyniu. Na koniec ubić śmietanę dodać wystudzona żelatynę niewielkim strumieniem i zmiksować krotko. Ułożyć kolejna warstwę z herbatników. Na herbatniki wyłożyć ubita śmietankę posypać starta czekolada i wyłożyć galaretkę w nieregularnych kształtach.