Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na herbatnikach.
blacha, mikser, papier do pieczenia,garnek,szklanka
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19864
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6908
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243019
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19864
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6908
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243019
Składniki
Ugotować budynie w 2 szklankach mleka i wystudzić. Po wystudzeniu budyń zmiksować z miękkim masłem. Następnie rozpuścić 1 galaretkę w 1 szkl. gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w 50 ml wody podgrzać ale nie gotować.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia następnie układać herbatniki jasne, na to dżem wiśniowy oraz połowę budyniu śmietanowego wystudzonego. Dalej herbatniki ciemne na to dżem wiśniowy i pozostałą część budyniu. Na koniec ubić śmietanę dodać wystudzona żelatynę niewielkim strumieniem i zmiksować krotko. Ułożyć kolejna warstwę z herbatników. Na herbatniki wyłożyć ubita śmietankę posypać starta czekolada i wyłożyć galaretkę w nieregularnych kształtach.