Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne ciasto truskawkowe, robi się je bardzo szybko jest nieskomplikowane. Nie mam zdjęcia w przekroju ponieważ robiłam to ciasto mojej wnuczce na festyn szkolny. Polecam
blaszka, mikser, miska, łopatka silikonowa, szklanka opoj. 250 ml.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4343
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 198
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4343
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 198
Składniki
Wielkość blaszki 25/36 cm. czas przygotowania + czas pieczenia Jajka miksujemy razem z cukrem na puszystą masę , następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, cały czas miksując wlewamy cienkim strumykiem olej i wodę. Miksujemy do połączenia składników. Z truskawek usuwamy szpatułki ,płuczemy a następnie osuszamy, duże kroimy na pół lub na ćwiartki. Do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki wlewamy większą połowę ciasta, układamy część truskawek cięta stroną do góry, następnie wlewamy resztę ciasta i układamy resztę truskawek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 50 minut (do suchego patyczka ). Po upieczeniu ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto po upieczeniu.
Ciasto gotowe do podania.