Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w krótkim czasie wyczarować puszyste ciasto z dyni? Skorzystajcie z tego przepisu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce i przelać do formy. Po upieczeniu możemy delektować się jego smakiem nawet przez 3-4 dni. Ciasto wychodzi niesamowicie wilgotne. Jego smak możecie wzbogacić o ulubione bakalie lub dodatkowe przyprawy korzenne. Przestudzone ciasto dyniowe udekorujcie cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 106
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 125
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1483
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 974
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 106
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 125
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1483
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 974
Składniki
W jednej mice połącz suche składniki: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier i przyprawy.
Do osobnej miski wbij jajka i roztrzep je rózgą kuchenną, dodaj olej i puree z dyni. Suche składniki dodawaj stopniowo do mokrych. Ciasto dokładnie wymieszaj, żeby nie pozostawić żadnych gródek. Opcjonalnie do ciasta możesz dorzucić garść orzechów lub bakalii.
Piekarnik nastaw na 180 stopni (grzałka góra-dół). Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy, powierzchnię wyrównaj.
Ciasto dyniowe wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto przestudź. Udekoruj cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.