Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na szybkie ciasto z jabłkami dla tych, którzy nie mają czasu, ale dobrą szarlotkę zjedzą zawsze i o każdej porze. Przygotowywanie zajmuje nie więcej niż 10 minut, potem tylko do piekarnika i można jeść nawet na ciepło. Gwarantujemy, że blaszka szybko będzie pusta.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23565
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 371
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 533
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23565
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 371
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 533
Składniki
Blachę (24x26) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 st. (góra- dół). Jabłka obierz, pokrój w kostkę, skrop cytryną, by szybko nie zbrązowiały, dodaj cynamon i wymieszaj.
Jajka ubij z cukrem pudrem. Dodaj olej, jogurt i dobrze zmiksuj. Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj. Zmiksuj mąkę i mokrą masę do połączenia składników, nie za długo.
Jeśli jabłka puściły sok, odlej go i wsyp jabłka do ciasta. Delikatnie wymieszaj, przełóż na blachę i wstaw do piekarnika na ok. godzinę. Piecz do suchego patyczka.