Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z kakao i migdałami w karmelu
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34976
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18239
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34976
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18239
Składniki
Ubić białka i pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać żółtka, olej i wymieszana z proszkiem mąkę, dokładnie ucierać. Połowę ciasta wylać na uprzednio przygotowana blaszkę. Do pozostałej połowy dodać kakao i wykładać łyżką porcje na jasnym cieście. Piec ok. 40 minut w 180 C. Na patelni rozgrzać tłuszcz z cukrem i miodem. Kiedy się zacznie karmelizować, dodać migdały. Zamieszać i wylać masę na ciasto. Odstawić na godzinkę.