Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak szybko przygotować smaczne, domowe ciasto? Rozwiązaniem jest niedrogie, błyskawiczne w przygotowaniu oraz niezwykle smaczne ciasto z owocami, które często piekły nasze Mamy oraz Babcie. Ciasto jest idealne na małą przekąskę, świetnie komponuje się z popołudniową kawą i na pewno zasmakuje wszystkim naszym domownikom. Do jego przygotowania możemy użyć świeżych owoców lub tych z kompotu, co sprawi, że przygotowanie będzie jeszcze szybsze.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 54
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 93
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12122
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 54
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 93
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12122
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku i przestudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę za pomocą miksera. Następnie dodać cukier oraz żółtka i jeszcze chwilę miksować do momentu uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Do powstałej masy dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, ostudzone masło i jeszcze raz wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią połowę powstałej masy, a następnie ułożyć na niej owoce (ja użyłam tych odcedzonych z kompotu). Na sam koniec na owoce wylać drugą połowę masy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez około 40 minut. Po lekkim ostygnięciu, ciasto można posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego! :)