Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z porzeczkami na maślance ma wiele zalet. Przede wszystkim jest miękkie i puszyste. Do tego długo zachowuje swoją świeżość, dlatego nawet po 2-3 dniach od upieczenia jest pyszne i wilgotne.
blacha 24 x 24 cm
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8556
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4807
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327544
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8556
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4807
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327544
Składniki
Maślankę wyciągnij z lodówki 2-3 godziny przed przygotowywaniem ciasta.
Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną, puszystą masę. Wlej maślankę i zmniejsz obroty miksera, chwilę ucieraj. Dodaj olej i delikatnie połącz składniki.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy, mieszając do uzyskania jednolitego ciasta.
Umyj owoce, osącz i oczyść z szypułek. Formę o wielkości 24 x 24 cm natłuść tłuszczem, przelej ciasto i równomiernie rozprowadź. Na wierzchu gęsto rozsyp porzeczki.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 50 minut.