Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto może zrobić każdy. Przepis jest bardzo łatwy do wykonania, a produkty raczej niedrogie. Dosłownie w godzinę jest co podać gościom do kawy. Do wykonania potrzebujesz mikser i naczynie żaroodporne o średnicy 30cm (małej pizzy).
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 124
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 124
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Do miski wbij jajka,wsyp cukier i proszek do pieczenia.Wszystko zmiksuj. Następnie dodaj olej i wiórki i miksuj dalej.Na koniec dodaj makę i sół.Zmiksuj ostatni raz. Pokrój owoce w kostkę. Dodaj do ciasta i wymieszaj w misce łyżką lub łopatką.
Przygotuj naczynie żaroodporne ja wykładam je jedynie papierem do pieczenia. Przelej zawartość miski do naczynia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez 35-40min. Jak ciasto ostygnie posyp wierzch cukrem pudrem. Smacznego