Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto może zrobić każdy. Przepis jest bardzo łatwy do wykonania, a produkty raczej niedrogie. Dosłownie w godzinę jest co podać gościom do kawy. Do wykonania potrzebujesz mikser i naczynie żaroodporne o średnicy 30cm (małej pizzy).
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Do miski wbij jajka,wsyp cukier i proszek do pieczenia.Wszystko zmiksuj. Następnie dodaj olej i wiórki i miksuj dalej.Na koniec dodaj makę i sół.Zmiksuj ostatni raz. Pokrój owoce w kostkę. Dodaj do ciasta i wymieszaj w misce łyżką lub łopatką.
Przygotuj naczynie żaroodporne ja wykładam je jedynie papierem do pieczenia. Przelej zawartość miski do naczynia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez 35-40min. Jak ciasto ostygnie posyp wierzch cukrem pudrem. Smacznego