Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne proste pierniczki, które można jeść od razu po upieczeniu. Nie trzeba czekać, żeby zmiękły. Można je robić nawet na ostatnią chwilę.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4169
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 195
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 709
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3557
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4169
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 195
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 709
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3557
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 730
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Wymieszać suche składniki, dodać do nich mokre i wyrobić ciasto. Można dać do lodówki na chwilę, ale ja zwykle nie mam na to czasu i też wychodzą pyszne. Rozwałkować i wykroić dowolne kształty. Piec 8-10 minut w temp. 180 stopni C.
Udekorować według uznania:)