Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne proste pierniczki, które można jeść od razu po upieczeniu. Nie trzeba czekać, żeby zmiękły. Można je robić nawet na ostatnią chwilę.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Wymieszać suche składniki, dodać do nich mokre i wyrobić ciasto. Można dać do lodówki na chwilę, ale ja zwykle nie mam na to czasu i też wychodzą pyszne. Rozwałkować i wykroić dowolne kształty. Piec 8-10 minut w temp. 180 stopni C.
Udekorować według uznania:)