Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to sezon na desery z truskawek nie przegap tego okresu i już teraz pomyśl o niedzielnym szybkim placku. Dobra rada!!! truskawki możesz też połączyć na cieście z rabarbarem lub bananami.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 55
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 55
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką tj. mąka, cukier, olej, maślanka, jajka, proszek do pieczenia. Następnie wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Dodać na to owoce (truskawki, rabarbar lub śliwki).
W osobnej misce przygotowujemy kruszonkę wszystkie składniki ugniatamy ręką. Gotową kruszonkę posypujemy owoce.
Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy ciasto. Piec góra dół [=] 175 stopni po 10 min zmniejszyć na 160 stopni i piec jeszcze 40 min.