Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i pysznie to moje motto w kuchni :) Ten przepis to kolejny z serii ekspresowych ciast z owocami – dodajemy takie, które są dostępne – świeże, mrożone, z puszki czy słoika. Ciasto łatwe i bardzo smaczne.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 318
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1094
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1537
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 318
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1094
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1537
Składniki
Margarynę roztapiamy i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę, miksując dodajemy stopniowo cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, a na końcu margarynę. Tortownicę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą (lub wykładamy papierem do pieczenia), wylewamy 3/4 masy, układamy pokrojone na kawałki owoce - śliwki, na górę wykładamy pozostałą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok. 50-60 minut (do suchego patyczka). Posypujemy cukrem pudrem.