Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybkie w przygotowaniu ciacho bez pieczenia :) serdecznie polecam.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
W rondelku umieścić skrobię ziemniaczaną/kukurydzianą, cukier i żółtka, wymieszać. Postawić na ogniu i stopniowo dodawać mleko kokosowe podgrzewać aż składniki się rozpuszcza i powstanie gładka masa. Podgrzewać do momentu aż budyń nam zgęstnieje, a na koniec dokładnie zagotować. Gotowy budyń przełożyć na talerz lub mięczaki, przykryć folią spożywczą by nie zrobił się kożuch
Całe ciasteczka dokładnie pokruszyć ( ja osobiście wkładam je do woreczka i rozwalam wałkiem na pył). Masło rozpuścić i dokładnie połączyć z ciasteczkami. Gotową masę wyłożyć na blachę, mocno uklepać łyżka spód i boki, docisnąć i wstawić do lodówki.
Wycisnąć sok z cytryny. Banany kroimy w plastry i zalewamy sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na schłodzony spód wylewamy budyń. Układamy na budyń banany (mogą na siebie nachodzić, to nawet lepiej). Wstawić do lodówki.
Czas na śmietanę. Żelatynę wsypać do rondelka, zalać 1/4 szklanki wody, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy tylko się rozpuści przelać do miseczki i ostudzić. Zimna śmietanę ubijać na sztywno z łyżką cukru. Pod koniec ubijania dodać żelatynę i jeszcze chwilę razem ubijać.
Śmietanę rozprowadzić na górze naszego ciasta. Całość można posypać tartą czekolada lub pokruszonymi ciasteczkami Oreo.
Smacznego.