Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki orzeźwiający deser w sam raz na upały
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Ciastka rozgnieść np wałkiem, masło razem z czekoladą roztopić. Ciastka wymieszać dokładnie z masłem. Formę na tartę wyłożyć folią aluminiową, ciasto wyłożyć do formy i za pomocą łyżki uformować tartę, włożyć na 1 godz do lodówki.
Tartę wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, zdjąć folię i włożyć do formy, lub na talerz, posmarować dżemem. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wrzącej wody, wystudzić. Mleko ubić na piankę i dodać tężejącą galaretkę i zaraz wyłożyć na ciasto, udekorować owocami. schłodzić i smacznego. Moja forma ma 25 cm średnicy.