Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienki kruchy spód, lekki i orzeźwiający cytrynowy krem i dużo borówek :) Koniecznie trzeba spróbować :)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 18
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7979
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 18
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7979
Składniki
Spód: Wszystkie składniki ciasta kruchego dokładnie zagniatamy. Gotowym ciastem wylepiamy formę do tarty wcześniej wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą a następnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Pieczemy ok. 20-25 minut w 200 stopniach i studzimy.
Krem: Śmietankę, serek mascarpone i cukier miksujemy do uzyskania gładkiego i gęstego kremu. Na koniec dodajemy skórkę i sok z połowy cytryny i krótko miksujemy z kremem. Gotowy krem wykładamy na ostudzony kruchy spód. Na kremie rozsypujemy borówki i posypujemy skórką z cytryny. Chłodzimy w lodówce ok godziny. Smacznego :)