Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uzależniająca :-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1966
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1966
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Składniki
Spód: Herbatniki zmielić w blenderze kielichowym na sypko, dodać kakao i roztopione masło, wymieszac do uzyskania mokrego "piasku". Masą ciasteczkową wyłozyc spód i boki formy do tarty (natłuszczonej) o średnicy ok. 27cm. Wyrównać i docisnąć, wstawić do lodówki na czas przygotowania masy czekoladowej.
Masa czekoladowa: Czekoladę połamac na kawałki i roztopić z olejem kokosowym w kąpieli wodnej, wystudzić (czekolada nadal ma być płynna). Wodę po ciecierzycy przelac do miski, dodac sól i ubijać mikserem ok. 7-10 min, do uzyskania białej, gęstej piany. Dodać ewentualnie cukier puder do smaku. 1/3 piany przełozyć do czekolady, delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Dodać resztę piany i wszystko delikatnie ale dokładnie wymieszać (tak aby piana nie opadła). Całość wyłożyć na schłodzony spód ciasteczkowy, wyrównac i wstawić do lodówki na 30 min. Nastepnie na wierzchu ułożyc maliny, delikatnie dociskając i całość schłodzić w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc.
Smacznego :-)