Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty deser.
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 450
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 51
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 250
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 376
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 450
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 51
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 250
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 376
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Ciasto francuskie kroimy na 3 płaty o wielkości ok. 13 x 26 cm i umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Masło orzechowe przekładamy do miseczki i podgrzewamy do uzyskania płynnej konsystencji, dodajemy 2 łyżki miodu i mieszamy. Masę nakładamy na ciasto francuskie zostawiając ok. 1-2 cm od brzegów. Jabłka obieramy i przekrawamy na pół, wydrążamy i kroimy na plasterki o szer. 1 cm. Tak przygotowane jabłka kładziemy wzdłuż jeden po drugim, do końca ciasta. Posypujemy lekko sypkim cukrem i polewamy miodem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30-35 do momentu, aż ciasto będzie złotego koloru. Przed podaniem możemy lekko oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.