Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty deser.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 721
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 721
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Ciasto francuskie kroimy na 3 płaty o wielkości ok. 13 x 26 cm i umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Masło orzechowe przekładamy do miseczki i podgrzewamy do uzyskania płynnej konsystencji, dodajemy 2 łyżki miodu i mieszamy. Masę nakładamy na ciasto francuskie zostawiając ok. 1-2 cm od brzegów. Jabłka obieramy i przekrawamy na pół, wydrążamy i kroimy na plasterki o szer. 1 cm. Tak przygotowane jabłka kładziemy wzdłuż jeden po drugim, do końca ciasta. Posypujemy lekko sypkim cukrem i polewamy miodem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30-35 do momentu, aż ciasto będzie złotego koloru. Przed podaniem możemy lekko oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.