Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta którą robi się bardzo szybko, składniki zawsze znajdą się w domu i mamy małe co nieco do kawki, a na dodatek ładnie wygląda.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 57
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 228
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 600
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2424
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 57
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 228
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 600
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2424
Składniki
Zagniatamy ciasto kruche z podanych składników, gdy nam nie chce się zlepić możemy dodać łyżkę śmietany. Wkładamy do lodówki by trochę odpoczęło. Nasze ciasto wykładamy na natłuszczoną i posypaną bułką tartą foremkę, u mnie foremka na tartę o średnicy 27 cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy na złoty kolor ok. 15-20 minut w 180 stopniach.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i smażymy z masłem i miodem aż odparuje cały sok. Gdy ciasto nam się upiecze wykładamy jabłka, a na nie białka ubite na sztywno z cukrem. Następnie wstawiamy do piekarnika i zapiekamy jeszcze ok. 10 minut, zostawiamy w piekarniku uchylamy drzwiczki by nam pojawiła się rosa.