Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pyszna, słodka tarta z obfitującej w witaminy z grupy B oraz lecytynę kaszy jaglanej.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34170
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34170
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Wykonanie: Mleko zagotować z połową cukru i masłem, połączyć z kaszą, zagotować i rozkleić. Śliwki opłukać, bardzo drobno posiekać lub zmielić i osłodzić resztą cukru wraz z waniliowym. Kaszę wymieszać ze śliwkami, przełożyć od formy, polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku na złoty kolor. Upieczony deser możemy podać z bitą śmietaną i przybrać owocami lub z kwaśną śmietaną. Polecam również zamiast śliwek użyć startych jabłek z cynamonem. Warto dodać, że kasza jaglana świetnie usuwa z organizmu gromadzące się toksyny. Jest zatem doskonałym produktem oczyszczającym- szczególnie istotnym w diecie.