Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pyszna, słodka tarta z obfitującej w witaminy z grupy B oraz lecytynę kaszy jaglanej.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1634
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1528
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1634
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1528
Składniki
Wykonanie: Mleko zagotować z połową cukru i masłem, połączyć z kaszą, zagotować i rozkleić. Śliwki opłukać, bardzo drobno posiekać lub zmielić i osłodzić resztą cukru wraz z waniliowym. Kaszę wymieszać ze śliwkami, przełożyć od formy, polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku na złoty kolor. Upieczony deser możemy podać z bitą śmietaną i przybrać owocami lub z kwaśną śmietaną. Polecam również zamiast śliwek użyć startych jabłek z cynamonem. Warto dodać, że kasza jaglana świetnie usuwa z organizmu gromadzące się toksyny. Jest zatem doskonałym produktem oczyszczającym- szczególnie istotnym w diecie.