Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pyszna, słodka tarta z obfitującej w witaminy z grupy B oraz lecytynę kaszy jaglanej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1370
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18600
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1370
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18600
Składniki
Wykonanie: Mleko zagotować z połową cukru i masłem, połączyć z kaszą, zagotować i rozkleić. Śliwki opłukać, bardzo drobno posiekać lub zmielić i osłodzić resztą cukru wraz z waniliowym. Kaszę wymieszać ze śliwkami, przełożyć od formy, polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku na złoty kolor. Upieczony deser możemy podać z bitą śmietaną i przybrać owocami lub z kwaśną śmietaną. Polecam również zamiast śliwek użyć startych jabłek z cynamonem. Warto dodać, że kasza jaglana świetnie usuwa z organizmu gromadzące się toksyny. Jest zatem doskonałym produktem oczyszczającym- szczególnie istotnym w diecie.