Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słodkiego do kawy? Ta prosta tarta krówkowa na pewno przypadnie ci do gustu!
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 791
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 488
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 567
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2341
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 791
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 488
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 567
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2341
Składniki
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto kruche. Wyłóż nim formę o wielkości 24 x 24 cm. Włóż najpierw do lodówki na 30 minut, a potem podgrzej w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza przez maksymalnie 20 minut. Odstaw do ostudzenia.
W rondelku umieść wszystkie składniki na krem krówkowy i podgrzewaj tak długo aż składniki zaczną się łączyć. Cały czas mieszaj. Kiedy zacznie się gotować, zostaw jeszcze na kilka minut aż całość zgęstnieje. Nie przestawaj mieszać, aby smak nie zrobił się gorzki. Gotową masę przełóż na spód ciasta i schłodź chwilę w lodówce.
Orzechy posiekaj drobno. Czekoladę gorzką roztop w kąpieli wodnej i połącz ją z orzechami. Wylej na stężony krem krówkowy i ponownie włóż do lodówki, aby czekolada zastygła.