Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słodkiego do kawy? Ta prosta tarta krówkowa na pewno przypadnie ci do gustu!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1277
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 465
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3439
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1038
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1277
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 465
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3439
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1038
Składniki
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto kruche. Wyłóż nim formę o wielkości 24 x 24 cm. Włóż najpierw do lodówki na 30 minut, a potem podgrzej w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza przez maksymalnie 20 minut. Odstaw do ostudzenia.
W rondelku umieść wszystkie składniki na krem krówkowy i podgrzewaj tak długo aż składniki zaczną się łączyć. Cały czas mieszaj. Kiedy zacznie się gotować, zostaw jeszcze na kilka minut aż całość zgęstnieje. Nie przestawaj mieszać, aby smak nie zrobił się gorzki. Gotową masę przełóż na spód ciasta i schłodź chwilę w lodówce.
Orzechy posiekaj drobno. Czekoladę gorzką roztop w kąpieli wodnej i połącz ją z orzechami. Wylej na stężony krem krówkowy i ponownie włóż do lodówki, aby czekolada zastygła.