Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna.. Może przesadziłam , ale zjadłam prawie całą :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 236
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 47
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17506
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 236
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 47
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17506
Składniki
Z podanych składników (oprócz bułki tartej) zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na około godzinę.
W tym czasie rabarbar obieramy , kroimy na małe kawałeczki.(1 cm) Smażymy z 1/2 szklanki cukru. Ciastem wykleić tortownicę. Moja miała 20 cm średnicy. Piekłam 15 minut w 200* Po upieczeniu ciasto posypać bułka tartą. Wyłożyć rabarbar, ćwiartki truskawek. Dopiec jeszcze 15 minut w 160* Naprawdę gorąco polecam :)