Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna.. Może przesadziłam , ale zjadłam prawie całą :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8205
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4559
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8205
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4559
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Składniki
Z podanych składników (oprócz bułki tartej) zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na około godzinę.
W tym czasie rabarbar obieramy , kroimy na małe kawałeczki.(1 cm) Smażymy z 1/2 szklanki cukru. Ciastem wykleić tortownicę. Moja miała 20 cm średnicy. Piekłam 15 minut w 200* Po upieczeniu ciasto posypać bułka tartą. Wyłożyć rabarbar, ćwiartki truskawek. Dopiec jeszcze 15 minut w 160* Naprawdę gorąco polecam :)