Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna.. Może przesadziłam , ale zjadłam prawie całą :)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 261
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2388
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4573
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 97
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1537
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 261
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2388
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4573
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 97
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1537
Składniki
Z podanych składników (oprócz bułki tartej) zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na około godzinę.
W tym czasie rabarbar obieramy , kroimy na małe kawałeczki.(1 cm) Smażymy z 1/2 szklanki cukru. Ciastem wykleić tortownicę. Moja miała 20 cm średnicy. Piekłam 15 minut w 200* Po upieczeniu ciasto posypać bułka tartą. Wyłożyć rabarbar, ćwiartki truskawek. Dopiec jeszcze 15 minut w 160* Naprawdę gorąco polecam :)