Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta śliwkowa"
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2643
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1756
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2643
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1756
Składniki
Czas: 60 min. 1 porcja = 140 kcal.
Zimne masło posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami na ciasto.
Całość zagnieć, owiń folią spożywczą i wstaw na pół godziny do zamrażarki. Następnie wylep nim formę na tartę. Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Na podpieczonym spodzie rozłóż pokrojone śliwki i ponownie zapiecz. Gotowe udekoruj cukrem pudrem i miętą.Źródło: Kurier TV