Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tortownica lub forma do tarty 28 cm, mikser, rondelek, miska
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 240
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4929
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4823
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44860
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 240
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4929
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4823
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44860
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki.
Dno formy do tarty lub tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Schłodzonym ciastem wyłożyć formę, tworząc brzeg. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20-25 minut. Potem ostudzić.
Czekoladę połamać, roztopić (w kąpieli wodnej lub w garnku), dodać kremówkę i masę nugatową. Całość wymieszać i podgrzewać do całkowitego roztopienia nugatu i połączenia składników. Masą wyłożyć upieczony spód. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Przed podaniem udekorować plasterkami truskawek i ew. listkami mięty. Smacznego :)