Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tortownica lub forma do tarty 28 cm, mikser, rondelek, miska
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 128
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2683
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 276
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2631
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 128
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2683
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 276
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2631
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki.
Dno formy do tarty lub tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Schłodzonym ciastem wyłożyć formę, tworząc brzeg. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20-25 minut. Potem ostudzić.
Czekoladę połamać, roztopić (w kąpieli wodnej lub w garnku), dodać kremówkę i masę nugatową. Całość wymieszać i podgrzewać do całkowitego roztopienia nugatu i połączenia składników. Masą wyłożyć upieczony spód. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Przed podaniem udekorować plasterkami truskawek i ew. listkami mięty. Smacznego :)