Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tortownica lub forma do tarty 28 cm, mikser, rondelek, miska
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 541
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 541
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki.
Dno formy do tarty lub tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Schłodzonym ciastem wyłożyć formę, tworząc brzeg. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20-25 minut. Potem ostudzić.
Czekoladę połamać, roztopić (w kąpieli wodnej lub w garnku), dodać kremówkę i masę nugatową. Całość wymieszać i podgrzewać do całkowitego roztopienia nugatu i połączenia składników. Masą wyłożyć upieczony spód. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Przed podaniem udekorować plasterkami truskawek i ew. listkami mięty. Smacznego :)