Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w wykonaniu tarta wypełniona po brzegi kremem ze śmietanki i białej czekolady oraz udekorowana pestkami granatu. Przepis pochodzi z 480. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1891
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15647
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1891
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15647
Składniki
Mąkę z cukrem pudrem i kakao przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło i sól. Wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtko. Dolać bardzo zimną wodę, wymieszać nożem i szybko wyrobić. Umieścić w pojemniku, przykryć i na ½ godziny schować do lodówki.
Zimne ciasto rozwałkować na kształt prostokątnej formy. Przełożyć do blaszki (wykleić dno i boki). Nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika i w temp. 180 st. C piec przez 25-30 minut.
Śmietankę przelać do garnka. Dodać pokruszoną czekoladę. Roztopić. Płynną masę przelać na upieczony i wystudzony spód. Gdy czekolada zacznie zastygać udekorować pestkami granatu.