Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem. Dodajemy kawałki zimnego masła . Następnie dodajemy zimną wodę i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Odstawiam do lodówki. Po 20 minutach wyjmuję , wałkuje nawijam na wałek i przekładamy do formy dociskając do dna i brzegów formy. Wkładam do piekarnika na 180 C i piekę do złotego koloru ok 20 minut.
Kiedy moje ciasto się piecze robię krem. Kremówkę oraz serek miksujemy razem, aż uzyskamy gęsty krem. Na koniec dodajemy przesiany cukier puder i miksujemy tylko do połączenia. Po wystudzeniu nakładam krem na tarte i dekoruję borówkami.