Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 132
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 120
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 132
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 120
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem. Dodajemy kawałki zimnego masła . Następnie dodajemy zimną wodę i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Odstawiam do lodówki. Po 20 minutach wyjmuję , wałkuje nawijam na wałek i przekładamy do formy dociskając do dna i brzegów formy. Wkładam do piekarnika na 180 C i piekę do złotego koloru ok 20 minut.
Kiedy moje ciasto się piecze robię krem. Kremówkę oraz serek miksujemy razem, aż uzyskamy gęsty krem. Na koniec dodajemy przesiany cukier puder i miksujemy tylko do połączenia. Po wystudzeniu nakładam krem na tarte i dekoruję borówkami.