Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na spodzie z razowych ciasteczek. Na wierzchu borówki leśne. Polecam gorąco :)
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 11
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 11
Składniki
Ciastka miażdżymy i mieszamy z roztopionym masłem. Powstałą kruszonką oblepiamy dno i boki formy do tarty. Pieczemy 10 minut w 170* C Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy 3/4 szklanki mniej mleka. Do rozrobionego proszku wlewamy dwa surowe żółtka. Gotujemy około dwie min. Na upieczone ciasto wylewamy budyń. Wierzch posypujemy borówkami. Tak przygotowane ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut i pieczemy w temp. 160*