Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na spodzie z razowych ciasteczek. Na wierzchu borówki leśne. Polecam gorąco :)
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 30
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 170
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 141
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 287
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44459
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 30
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 170
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 141
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 287
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44459
Składniki
Ciastka miażdżymy i mieszamy z roztopionym masłem. Powstałą kruszonką oblepiamy dno i boki formy do tarty. Pieczemy 10 minut w 170* C Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy 3/4 szklanki mniej mleka. Do rozrobionego proszku wlewamy dwa surowe żółtka. Gotujemy około dwie min. Na upieczone ciasto wylewamy budyń. Wierzch posypujemy borówkami. Tak przygotowane ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut i pieczemy w temp. 160*