Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na spodzie z razowych ciasteczek. Na wierzchu borówki leśne. Polecam gorąco :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Ciastka miażdżymy i mieszamy z roztopionym masłem. Powstałą kruszonką oblepiamy dno i boki formy do tarty. Pieczemy 10 minut w 170* C Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy 3/4 szklanki mniej mleka. Do rozrobionego proszku wlewamy dwa surowe żółtka. Gotujemy około dwie min. Na upieczone ciasto wylewamy budyń. Wierzch posypujemy borówkami. Tak przygotowane ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut i pieczemy w temp. 160*