Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z budyniem i owocami jest szybka do przygotowania, smaczna i wilgotna, po prostu pyszna.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 115
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 61
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 115
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 61
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać masło i dokładnie posiekać, wlać 2 łyżki wody, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować, włożyć do formy, nakłuć widelcem,
przykryć papierem i wsypać 2 garści suchej fasoli.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, pozostawić do stężenia. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka. Gorący wylać na upieczone ciasto i schłodzić
Na zimny budyń ułożyć owoce.
Zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki