Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta bez mąki, jajek i ani grama cukru. Same wartościowe i zdrowe składniki składające się na bardzo pyszny spód.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85267
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4031
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85267
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4031
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Składniki
Wszystkie składniki na spód wrzucamy do melaksera i miksujemy do połączenia składników. Ma być gęsta masa do lepienia. Wylepiamy nią spód tarty i wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Do gotującego się mleka wsypujemy budynie i gdy lekko masa zgęstnieje, dosypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki.
Lekko ostygniętą masę budyniową układamy na stężały spód, wciskamy truskawki i posypujemy starą czekoladą. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc do stężenia.