Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta bez mąki, jajek i ani grama cukru. Same wartościowe i zdrowe składniki składające się na bardzo pyszny spód.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 586
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2216
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 158
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 225
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 586
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2216
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 158
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 225
Składniki
Wszystkie składniki na spód wrzucamy do melaksera i miksujemy do połączenia składników. Ma być gęsta masa do lepienia. Wylepiamy nią spód tarty i wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Do gotującego się mleka wsypujemy budynie i gdy lekko masa zgęstnieje, dosypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki.
Lekko ostygniętą masę budyniową układamy na stężały spód, wciskamy truskawki i posypujemy starą czekoladą. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc do stężenia.