Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z gruszkami"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 767
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1588
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6100
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 767
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1588
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6100
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
Składniki
Pokrojone masło zagnieć z mąką. Dodaj żółtko jajka, śmietanę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj, ulep kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ją i wylep naczynie do tarty.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 12 minut.
Śmietanę roztrzep z jajkami, dopraw solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Dodaj do masy pokruszoną gorgonzolę, po czym zalej nią podpieczoną tartę.
Na wierzchu ułóż pokrojone w plastry gruszki i posyp całość rozdrobnionymi orzechami.
Przyklep i znowu wstaw do piekarnika na 10 minut.Źródło: Kurier TV