Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na delikatnym kruchym spodzie z cudownym kremem cytrynowym z dodatkiem bezików i świeżych owoców
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 147
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101381
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5895
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 147
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101381
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5895
Składniki
z podanych składników zagnieść ciasto , rozwałkować , następnie wylepić nim formę do tarty i włożyć na ok 30 min do zamrażalnika .
w między czasie przygotować krem [można zrobić wcześniej nawet kilka dni i przechowywać go w lodówce] jajka i żółtka roztrzepać dodać cukier i wymieszać , umieścić w rondelku, dodać wyciśnięty sok i skórkę z cytryny , dodać masło na niewielkim ogniu podgrzewać cały czas mieszając aż zgęstnieje , następnie przetrzeć przez sito. gdy krem jet już zimny ucieramy go z mascarpone
ciasto wyjąć z zamrażalnika i upiec na złoty kolor ok. 20 min
kiedy spód wystygnie wykładamy zimny krem , owoce i beziki , praktycznie można od razu zajadać , smacznego