Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na delikatnym kruchym spodzie z cudownym kremem cytrynowym z dodatkiem bezików i świeżych owoców
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456810
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1225
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2096
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456810
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1225
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2096
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
z podanych składników zagnieść ciasto , rozwałkować , następnie wylepić nim formę do tarty i włożyć na ok 30 min do zamrażalnika .
w między czasie przygotować krem [można zrobić wcześniej nawet kilka dni i przechowywać go w lodówce] jajka i żółtka roztrzepać dodać cukier i wymieszać , umieścić w rondelku, dodać wyciśnięty sok i skórkę z cytryny , dodać masło na niewielkim ogniu podgrzewać cały czas mieszając aż zgęstnieje , następnie przetrzeć przez sito. gdy krem jet już zimny ucieramy go z mascarpone
ciasto wyjąć z zamrażalnika i upiec na złoty kolor ok. 20 min
kiedy spód wystygnie wykładamy zimny krem , owoce i beziki , praktycznie można od razu zajadać , smacznego