Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moja pierwsza tarta, a maślany spód po prostu mnie oczarował :) Przepis znalazłam u "Kulinarne podróże"
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8548
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327516
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8548
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327516
Składniki
Ze składników na kruchy spód zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, przykrywamy spożywczą folią żeby nie obeschła i odstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wylepiamy nim formę do tarty, wysmarowaną wcześniej odrobiną masła. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180°C. Wstawiamy formę z ciastem do piekarnika, pieczemy ok. 20 min, aż będzie równomiernie zarumieniony. Odstawimy do całkowitego wystudzenia.
Śmietankę (dobrze schłodzoną) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Powoli, łyżka po łyżce dodajemy mascarpone i mieszamy na gładką masę (ubijałam mikserem na niskich obrotach). Na wystudzony spód wykładamy masę mascarpone. Na to wrzucamy owoce, lekko dociskamy. Podajemy schłodzone.