Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty, szybki i smaczny przepis na tartę z malinami. Krem z bitą śmietaną i mascarpone zawsze świetnie się w tartach sprawdza. Z racji pory roku maliny mrożone.
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22121
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 121
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22121
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 121
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść; wyłożyć formę (u mnie 26cm) ciastem i boki dość wysoko na około 4 cm. Włożyć na ok godzinkę do lodówki.
Nakłuć gęsto widelcem posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego pieca na 180°C i piec przez 20 minut. Wyjąć z pieca, ostudzić.
Schłodzoną śmietanę ubić. Do mascarpone dodać wanilie i cukier dobrze wymieszać mikserem, dodać ubita śmietanę i delikatnie wmieszać już łyżką. Na ostudzony spod wyłożyć krem, wyrównać, na to położyć maliny; zalać tężejąca galaretką. Wstawić do lodówki.