Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe co nieco na zimne dni.
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17253
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3181
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 582
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2123
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17253
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3181
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 582
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2123
Składniki
Zagnieść kruche ciasto, schłodzić ok 30 min w lodówce. Po tym czasie upiec na złoty kolor ( ok. 20 min w 200 st.)
czekoladę rozpuścić w garnuszku z dodatkiem 1/2 kostki masła i 200 ml kremówki- schłodzić ( można dodać 1 łyżkę cukru pudru). Resztę śmietanki ubić na sztywno i częściami dodawać wystudzona masę czekoladową.
Gruszki obrać i przekroić na ćwiartki, wyłożyć na rozgrzana patelnię i obsypać cukrem, kiedy cukier się rozpuści gruszki pozostawić jeszcze "na ogniu" ok 10 min.
Upieczone ciasto wraz z bokami posmarować dżemem następnie ułożyć gruszki zalać musem czekoladowym. Można udekorować kawałeczkami gruszki i uprażonymi płatkami migdałowymi. Schłodzić ok 3 godz.