Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, efektowna, a przy tym bardzo prosta w wykonaniu tarta.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Składniki
Ciasto – do mąki dodać cukier, sól, otartą skórkę z cytryny, wymieszać. Masło posiekać lub zetrzeć na tarce, wyrobić z mąką, dodać jajko roztrzepane ze śmietaną, całość zagnieść na jednolitą masę. Ciasto podzielić na dwie części – mniejszą 1/3 i większą 2/3 i przełożyć do lodówki na 1 godzinę. Większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną blaszkę o średnicy około 25-27cm. Nakłuć powierzchnię widelcem i wierzch wysmarować miodem. Nadzienie – rodzynki namoczyć w letniej wodzie, odsączyć, wymieszać z migdałami, orzechami i powidłem. Nadzienie wyłożyć równomiernie na przygotowany spód. Mniejszą część ciasta rozwałkować, pokroić w cienkie paski i na powierzchni nadzienia ułożyć ozdobną kratkę. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez około 30-40 minut.