Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w wykonaniu ciasto :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 807
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11628
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5033
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1279
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 807
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11628
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5033
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1279
Składniki
W misce wymieszać mąkę, płatki owsiane i masło. Wyrobić palcami, jak na kruszonkę. Dodać cukier i 3/4 migdałów.
2/3 kruszonki, przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Na niej ułożyć owoce, na nie wysypać resztę kruszonki. Posypać resztą migdałów.
Piec w temperaturze 190°C , przez 40 minut. Upieczone ciasto, pokroić na części, póki jest jeszcze ciepłe.