Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie ciasto z sezonowymi owocami. Rodzinka zjada je na raz do kawusi.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 450
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1365
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25448
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 450
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1365
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25448
Składniki
Ciasto: Do mąki wsyp 3 łyżki cukru pudru i dodaj szczyptę soli. Zimne masło pokrój na mniejsze kawałki i również dodaj do reszty składników, wyrabiaj robotem do powstania konsystencji "piasku". Dodaj całe jajko i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 30 min do lodówki. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Wyłóż ciastem przygotowaną formę i po nakłuwaj widelcem. Piec ok. 25 minut do złotego koloru.
Krem śmietankowy: Schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Masę ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywna. Gotowym kremem przekładamy na ostudzone spód tarty. Układamy truskawki w dekoracyjny sposób. Raj dla podniebienia:)