Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie ciasto z sezonowymi owocami. Rodzinka zjada je na raz do kawusi.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5318
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5318
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1324
Składniki
Ciasto: Do mąki wsyp 3 łyżki cukru pudru i dodaj szczyptę soli. Zimne masło pokrój na mniejsze kawałki i również dodaj do reszty składników, wyrabiaj robotem do powstania konsystencji "piasku". Dodaj całe jajko i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 30 min do lodówki. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Wyłóż ciastem przygotowaną formę i po nakłuwaj widelcem. Piec ok. 25 minut do złotego koloru.
Krem śmietankowy: Schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Masę ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywna. Gotowym kremem przekładamy na ostudzone spód tarty. Układamy truskawki w dekoracyjny sposób. Raj dla podniebienia:)