Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie ciasto z sezonowymi owocami. Rodzinka zjada je na raz do kawusi.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5963
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 764
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5963
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 764
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Składniki
Ciasto: Do mąki wsyp 3 łyżki cukru pudru i dodaj szczyptę soli. Zimne masło pokrój na mniejsze kawałki i również dodaj do reszty składników, wyrabiaj robotem do powstania konsystencji "piasku". Dodaj całe jajko i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 30 min do lodówki. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Wyłóż ciastem przygotowaną formę i po nakłuwaj widelcem. Piec ok. 25 minut do złotego koloru.
Krem śmietankowy: Schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Masę ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywna. Gotowym kremem przekładamy na ostudzone spód tarty. Układamy truskawki w dekoracyjny sposób. Raj dla podniebienia:)