Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna tarta, łatwa w przygotowaniu, doskonała na deser.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7537
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7537
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Składniki
Mąkę + cukier + orzechy + zimne masło pokrojone w kostkę mieszać w mikserze do uzyskania konsystencji kruszonki, dorzucić żółtko .
¾ ciasta wysypać do formy (można wygładzić uciskając spodem szklanki), rozłożyć śliwki (lub inne wybrane owoce, tak by zakryły ciasto w formie) pokrojone w cząstki, przysypać resztą ciasta.
Piec w 200 stopniach Celsjusza przez 40-50 min, aż ciasto pięknie się zarumieni.