Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna tarta, łatwa w przygotowaniu, doskonała na deser.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13327
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13327
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Mąkę + cukier + orzechy + zimne masło pokrojone w kostkę mieszać w mikserze do uzyskania konsystencji kruszonki, dorzucić żółtko .
¾ ciasta wysypać do formy (można wygładzić uciskając spodem szklanki), rozłożyć śliwki (lub inne wybrane owoce, tak by zakryły ciasto w formie) pokrojone w cząstki, przysypać resztą ciasta.
Piec w 200 stopniach Celsjusza przez 40-50 min, aż ciasto pięknie się zarumieni.