Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie świeżych owoców lub z kompotu
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8417
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8417
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Make przesiewamy dodajemy masło, cukier, jajko i p. do pieczenia. na sam koniec dodajemy szczypte soli. Wyrabiamy kruche ciasto tylko do połaczenia się składników. Wstawic do lodówki na pół godz do schłodzenia, w tym czasie smarujemy blachę do tarty masłem lub olejem. Schłodzone ciasto rozwałkowac i wyłozyc na blache, nakłuć widelcem ciasto. wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni C. pieczemy 8-12 minut. Po podpieczeniu ciasta wyłozyć śliwki bez pestek, moga być z kompotu. Następnie po wyłożeniu owoców należy przystąpić do zrobienia kruszonki. Do miski wsypać mąkę oraz cukier i na sam koniec masło, wszystkie składniki wymieszać. Gotową kruszonką posypać owoce.
Wstawić do piekarnika i pieczemy 15-20 minut 200 stopni C. Smacznego