Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie świeżych owoców lub z kompotu
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 332
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4424
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1866
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3639
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31350
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 332
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4424
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1866
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3639
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31350
Składniki
Make przesiewamy dodajemy masło, cukier, jajko i p. do pieczenia. na sam koniec dodajemy szczypte soli. Wyrabiamy kruche ciasto tylko do połaczenia się składników. Wstawic do lodówki na pół godz do schłodzenia, w tym czasie smarujemy blachę do tarty masłem lub olejem. Schłodzone ciasto rozwałkowac i wyłozyc na blache, nakłuć widelcem ciasto. wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni C. pieczemy 8-12 minut. Po podpieczeniu ciasta wyłozyć śliwki bez pestek, moga być z kompotu. Następnie po wyłożeniu owoców należy przystąpić do zrobienia kruszonki. Do miski wsypać mąkę oraz cukier i na sam koniec masło, wszystkie składniki wymieszać. Gotową kruszonką posypać owoce.
Wstawić do piekarnika i pieczemy 15-20 minut 200 stopni C. Smacznego