Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tawa tawas nazwa, która pewnie większości osób z niczym się nie kojarzy, lecz w obliczu tłustego czwartku ta słodka propozycja staje się bardziej jasna ;) Te małe , kruche ciasteczka smażone na oleju to doskonała alternatywa dla tradycyjnych pączków, tym bardziej jeżeli chcemy jednak trochę mnie wchłonąć tłuszczu :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112948
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 283
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 620
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 511
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112948
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 283
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 620
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 511
Składniki
Przepis jest tak banalny, że głowa mała :) Lecz żeby nie było za łatwo trochę go zmodyfikowałem :) Mąkę wraz proszkiem do pieczenia przesiewamy, dodajemy jajko, wodę i maślankę, szczyptę soli, masło i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na chwilę i po tym czasie rozwałkowujemy na 0,5 cm placek. Wycinamy romby i smażymy na złoty kolor na oleju kokosowym :) Smacznego!