Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe deserki idealne na karnawałowe dni, szybkie w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczne. Wystarczą tylko cztery składniki, żeby powstał tak pyszny deser.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
1. Każdą galaretkę w osobny naczyniu rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, studzę.
2. Do naczynia miksującego przekładam twaróg, dodaję cukier puder, śmietanę i miksuję aż masa zgęstnieje. 3. Masę dzielę na cztery równe porcję, do każdej porcji wlewam galaretkę, miksuję
4. Do szklaneczek wlewam po kolei kolorowe masy sernikowe. Najpierw jeden kolor, chłodzę w lodówce aż zgęstnieje, następnie powtarzam czynność z pozostałymi kolorami masy.
5. Serniczki gotowe. 6. Smacznego.