Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach Tiramisu o aksamitnym i pełnym słodyczy smaku, to znakomity deser przełożony biszkoptami nasączonymi kawą oraz delikatnym kremem z serka mascarpone i posypany kakao. To znakomita kompozycja smaków, przysmak który błyskawicznie znika z talerza.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8760
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8760
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Żółtka umieszczamy w misce, dodajemy cukier puder i całość ucieramy na gładką, kremową, jasną masę. Do masy jajeczniej dodajemy serek mascarpone i wszystko miksujemy do połaczenia się składników. Gotową masę dzielimy na dwie równe części.
Zaparzoną i wystudzoną kawę wlewamy do miski. Połowę biszkoptów namaczamy dosłownie na sekundę w kawie i układamy jeden obok drugiego w formie do pieczenia, żaroodpornym naczyniu lub na płaskim talerzu. Na biszkoptach rozprowadzamy jedną część kremu i całość posypujemy cienką warstwą kakao. Nastepnie w kawie namaczamy drugą połowę biszkoptów i układamy je na wierzchu ciasta. Na biszkoptach dokładnie rozsmarowujemy resztę kremu. Tiramisu wstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypujemy po wierzchu kakao.