Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7693
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2886
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7693
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2886
Składniki
Kawę zaparzyć i wlać likier, całość zostawić do ostudzenia.
Wszystkie 4 żółtka ubić z cukrem na puszysty, jasny krem. Następnie dodawać porcjami mascarpone, cały czas ubijając na gęsty i jednolity krem. W osobnej misce ubić białka z szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyć białka z kremem.
Biszkopty zanurzyć w kawie i ułożyć pierwszą warstwę, nałożyć warstwę kremu i powtarzać czynność tak aby na górnej warstwie znajdował się krem. Całość oprószyć kakao i pozostawić na noc w lodówce.