Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1531
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 218
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1531
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 218
Składniki
Kawę zaparzyć i wlać likier, całość zostawić do ostudzenia.
Wszystkie 4 żółtka ubić z cukrem na puszysty, jasny krem. Następnie dodawać porcjami mascarpone, cały czas ubijając na gęsty i jednolity krem. W osobnej misce ubić białka z szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyć białka z kremem.
Biszkopty zanurzyć w kawie i ułożyć pierwszą warstwę, nałożyć warstwę kremu i powtarzać czynność tak aby na górnej warstwie znajdował się krem. Całość oprószyć kakao i pozostawić na noc w lodówce.