Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu zawsze wychodzi ,przepis jest oryginalny. Pracowałam w restauracji w samym centrum Rzymu przez 12 lat, tam też zobaczyłam jak się robi tiramisu. Nauczyłam się robić ten wspaniali deser bez używania utwardzaczy . Jest wyjątkowy. Są pewne sekrety ,które ci zdradzę. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na You Tube.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 728
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 728
Składniki
Kawę z espresso połączyć z wodą ostudzić wlać likier Żółtka ubić z cukrem na jasną masę dodać jedno stopniowo po jednym opakowaniu serka maskarpone . Najpierw pierwsze opakowanie i zmiksować i tak po kolei po jednym dodajemy i miksujemy ,aż powstanie jednolita masa.
Do formy o rozmiarach 30 na 38 układamy nasze namoczone w kawie biszkopty. Na biszkopty wykładamy część masy i następnie układamy drugą warstwę biszkoptów namoczonych w kawie. Na wierz wykładamy pozostałą część masy . Całość wstawiamy do schłodzenia do lodówki na minimum 1 godzinę. Latem schładzamy dłużej.
Przed podaniem tiramisu posypujemy kakałem, nie robimy tego przed schłodzeniem ,gdyż kakao zrobi się mokre . Uwaga. Serek mascarpone powinien mieć 78% tłuszczu wówczas masa na tiramisu będzie odpowiednia, przy mniejszej zawartości tłuszczu masa może być zbyt lejąca. Pamiętajmy ,że jajka muszą być swieże . Zapraszam do obejrzenia filmu .