Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu zawsze wychodzi ,przepis jest oryginalny. Pracowałam w restauracji w samym centrum Rzymu przez 12 lat, tam też zobaczyłam jak się robi tiramisu. Nauczyłam się robić ten wspaniali deser bez używania utwardzaczy . Jest wyjątkowy. Są pewne sekrety ,które ci zdradzę. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na You Tube.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4610
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418104
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4610
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418104
Składniki
Kawę z espresso połączyć z wodą ostudzić wlać likier Żółtka ubić z cukrem na jasną masę dodać jedno stopniowo po jednym opakowaniu serka maskarpone . Najpierw pierwsze opakowanie i zmiksować i tak po kolei po jednym dodajemy i miksujemy ,aż powstanie jednolita masa.
Do formy o rozmiarach 30 na 38 układamy nasze namoczone w kawie biszkopty. Na biszkopty wykładamy część masy i następnie układamy drugą warstwę biszkoptów namoczonych w kawie. Na wierz wykładamy pozostałą część masy . Całość wstawiamy do schłodzenia do lodówki na minimum 1 godzinę. Latem schładzamy dłużej.
Przed podaniem tiramisu posypujemy kakałem, nie robimy tego przed schłodzeniem ,gdyż kakao zrobi się mokre . Uwaga. Serek mascarpone powinien mieć 78% tłuszczu wówczas masa na tiramisu będzie odpowiednia, przy mniejszej zawartości tłuszczu masa może być zbyt lejąca. Pamiętajmy ,że jajka muszą być swieże . Zapraszam do obejrzenia filmu .