Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mam z restauracji z Rzymu w której przepracowałam 12 lat, do dziś ,to tiramisu robią i ludzie z całego świata przychodzą delektować się tym wspaniałym tiramisu. Tiramisu jest wyjątkowy do masy nie dodaje się żadnych utwardzaczy czy śmietanki, absolutnie tego w oryginalnym przepisie nie ma. Bardzo ważne ,aby jajka były świeże. Zapraszam do obejrzenia przepisu na moim kanale You Tube.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28549
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28549
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Przygotować kawę z espresso i połączyć z wodą, wystudzić. Do ostudzonej kawy wlać amaretto. Przygotować formę o rozmiarach 25 na 30. Żółtka ubić z cukrem na jasną masę. Do ubitej masy dodać najpierw jedno opakowanie serka mascarpone ,zakręcić mikserem ,aby się dobrze połączył serek z masą a teraz dodkładamy następne opakowanie serka i znowu zakręcić mikserem dobrze.
Biszkopciki zanurzamy w kawie tak ,aby naciągały lekko kawę i układamy na naszej formie , po wyłożeniu pierwszej warstwy biszkopcików nakładamy część masy .Dobrze rozprowadzamy na całą powierzchnię. Teraz znowu układamy nasze biszkopciki nasiąknięte kawą. Na drugą warstwę nakładamy pozostałą masę. Gotowy tiramisu przykrywamy i wstawiamy na 1 godzinę do schłodzenia przed podaniem .Latem polecam tiramisu wstawić do lodówki na 2 godziny przed serwowaniem.
Przed podaniem tiramisu posypujemy kakao, nie robimy tego przed włożeniem do lodówki ,gdyż kakao zrobi się mokre. Uwaga-serek mascarpone musi mieć zawartość tłuszczu78% wówczas masa jest odpowiednia w przeciwnym razie masa będzie bardzo lejąca. Zapraszam do obejrzenia filmu zobaczysz krok po kroku jak robię tiramisu.