Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nie przepadam za kawą uwielbiam kawowe wypieki i desery. Zwłaszcza takie, które zrobię w kilka chwil jak to tiramisu bez jajek w pucharkach. Polecam!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4475
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2019
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4475
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2019
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Składniki
Śmietankę ubijamy, mieszamy z mascarpone i cukrem pudrem.
Na dnie pucharków układamy biszkopty nasączone kawą. Na to układamy mascarpone, posypujemy kakao. Czynność powtarzamy.
Na wierzch ścieramy czekoladę. Przed podaniem chłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.