Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi prostych przepisów, które udają się za każdym razem? To proste, ucierane ciasto ze śliwkami królowało na naszych stołach w latach 70. i 80. Warto wrócić do tego przepisu, gdyż zasługuje on na same pochwały.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9543
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3114
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6617
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9543
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3114
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6617
Składniki
Utrzyj bardzo dokładnie masło z cukrem. Po kolei dodawaj jajka i dokładnie wszystko miksuj. Dosyp mąkę (najlepiej przesiej ją przez sito) i proszek do pieczenia. Wszystko zmiksuj na niewysokich obrotach.
Przygotuj kruszonkę - wszystkie składniki zmiksuj, aż powstanie pożądana konsystencja kruszonki.
Na dno formy wylej ciasto (wcześniej wysmaruj ją tłuszczem i posyp bułką tartą). Śliwki umyj i przekrój na pół pozbawiając pestek. Ułóż owoce na cieście i posyp kruszonką.
Piecz przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Ciasto zniknie z blachy jeszcze ciepłe - to pewne!