Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi prostych przepisów, które udają się za każdym razem? To proste, ucierane ciasto ze śliwkami królowało na naszych stołach w latach 70. i 80. Warto wrócić do tego przepisu, gdyż zasługuje on na same pochwały.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
Składniki
Utrzyj bardzo dokładnie masło z cukrem. Po kolei dodawaj jajka i dokładnie wszystko miksuj. Dosyp mąkę (najlepiej przesiej ją przez sito) i proszek do pieczenia. Wszystko zmiksuj na niewysokich obrotach.
Przygotuj kruszonkę - wszystkie składniki zmiksuj, aż powstanie pożądana konsystencja kruszonki.
Na dno formy wylej ciasto (wcześniej wysmaruj ją tłuszczem i posyp bułką tartą). Śliwki umyj i przekrój na pół pozbawiając pestek. Ułóż owoce na cieście i posyp kruszonką.
Piecz przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Ciasto zniknie z blachy jeszcze ciepłe - to pewne!