Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi prostych przepisów, które udają się za każdym razem? To proste, ucierane ciasto ze śliwkami królowało na naszych stołach w latach 70. i 80. Warto wrócić do tego przepisu, gdyż zasługuje on na same pochwały.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Składniki
Utrzyj bardzo dokładnie masło z cukrem. Po kolei dodawaj jajka i dokładnie wszystko miksuj. Dosyp mąkę (najlepiej przesiej ją przez sito) i proszek do pieczenia. Wszystko zmiksuj na niewysokich obrotach.
Przygotuj kruszonkę - wszystkie składniki zmiksuj, aż powstanie pożądana konsystencja kruszonki.
Na dno formy wylej ciasto (wcześniej wysmaruj ją tłuszczem i posyp bułką tartą). Śliwki umyj i przekrój na pół pozbawiając pestek. Ułóż owoce na cieście i posyp kruszonką.
Piecz przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Ciasto zniknie z blachy jeszcze ciepłe - to pewne!