Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten oto torcik otrzymałam od kuzynki. Gdy jadłąm u niej bardzo mi zasmakował więc postanowiłam przygotować go dla mojej rodzinki. Torcik wszystkim bardzo smakował i jeszcze nie raz będę wracać do tego przepisu.
tortownica, papier do pieczenia, mikser,
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31686
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9685
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 898
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31686
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9685
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 898
Składniki
Twaróg trzy krotnie mielony przełożyć do miski.
Dodać serki mascarpone oraz cukier wymieszany z cukrem waniliowym , zmiksować na głdka masę.
Żelatynę namoczyć w wodzie z dodatkiem prawdziwej kawy, po napęcznieniu podgrzać do rozpuszczenia.
Do masy serowej cienkim strumykiem wlewać cały czas miksując letnią lecz nie gorącą żelatynę, wymieszać do całkowitego połączenia składników.
Podłużne biszkopty maczać w zaparzonej kawie i układać w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.( tortownica o średnicy 26 cm).
Na biszkopty nałożyć połowę masy serowej , na masę ponownie namoczone biszkopty.
Biszkopty zakryć pozostałą masą serową. wyrównać i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki torcik okrążyć nożem w koło od brzegu tortownicy, zdjąc obręcz.
Górę torciku oprószyć z ciemnym kakao i kakao z cukrem. Udekorować listkami mięty.
Torcik gotowy do spożycia.