Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten oto torcik otrzymałam od kuzynki. Gdy jadłąm u niej bardzo mi zasmakował więc postanowiłam przygotować go dla mojej rodzinki. Torcik wszystkim bardzo smakował i jeszcze nie raz będę wracać do tego przepisu.
tortownica, papier do pieczenia, mikser,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Twaróg trzy krotnie mielony przełożyć do miski.
Dodać serki mascarpone oraz cukier wymieszany z cukrem waniliowym , zmiksować na głdka masę.
Żelatynę namoczyć w wodzie z dodatkiem prawdziwej kawy, po napęcznieniu podgrzać do rozpuszczenia.
Do masy serowej cienkim strumykiem wlewać cały czas miksując letnią lecz nie gorącą żelatynę, wymieszać do całkowitego połączenia składników.
Podłużne biszkopty maczać w zaparzonej kawie i układać w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.( tortownica o średnicy 26 cm).
Na biszkopty nałożyć połowę masy serowej , na masę ponownie namoczone biszkopty.
Biszkopty zakryć pozostałą masą serową. wyrównać i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki torcik okrążyć nożem w koło od brzegu tortownicy, zdjąc obręcz.
Górę torciku oprószyć z ciemnym kakao i kakao z cukrem. Udekorować listkami mięty.
Torcik gotowy do spożycia.