Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki tort na kruchym cieście z bitą śmietaną i owocami ... polecam!!!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Z mąki, jajka, cukru i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto i podzielić na 3- 4 części (w zależności od wielkości tortownicy). Każdą część rozwałkować na wielkość tortownicy i osobno upiec spody.
Śmietanę ubić, dodając cukier wanilinowy oraz cukier puder (ilość zgodnie z upodobaniem - trzeba próbować;-). Układać na paterze kruchy spód, na to cienko bita śmietana, na to owoce i znowu śmietana, na to kolejny spód itd...
Górę i boki pokryć bitą śmietaną i ozdobić wedle uznania, owocami bądź gotowymi ozdobami (u mnie dekorowała córka).
Gotowy tort wstawić na noc do lodówki (uwaga przy wstawianiu żeby się nie ześlizgnął), dlatego najlepiej robić dzień wcześniej. Ciasto kruche ładnie mięknie od śmietany co daje super efekt smakowy.