Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
150 ml. mleka zmiksować z połową borówek, zagotować i w gorącym rozpuścić żelatynę. Wystudzić ( aż zacznie lekko gęstnieć)
Resztę mleka ubić ze śmietaną w proszku - na sztywno ( ok. 4 min), pod koniec wlać wystudzoną mieszankę z pkt.1 i dodać skórkę cytr.- zmiksować
Blaty smarować masą i posypywać pozostałymi borówkami, ja dałam masę także na wierzch.
Schłodzić w lodówce min. 2 godz i można spożywać - to smaczny i prosty deser .