Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości dla naszych pociech.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1182
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 219
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4293
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1182
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 219
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4293
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, wsypując porcjami cukier. Ubijać przez 15 minut, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i suszyć w piekarniku w temperaturze 100 stopni przez 2 godziny. Następnie ostudzić, zebrać delikatnie łyżeczką od środka bezę, nie uszkadzając spodu, a brzegi zostawić. Kruszonkę bezową odłożyć. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem i waniliowym oraz sokiem z cytryny i żelatyną rozpuszczoną w trzech łyżkach gorącej wody. Ubitą śmietankę wyłożyć na wydrążoną bezę, po czym ułożyć równomiernie owoce, posypać odłożoną kruszonką bezową, schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny i podawać.